Půl roku s aplikací EPL brain

Půl roku s aplikací EPL brain

Možná někteří z vás zachytili novinku na trhu softwaru pro nás, zpracovatele účetnictví. Aplikace EPL brain vznikla jako reakce na klasické CMR a manažerské a projektové systémy, které nedokázaly pokrýt specifické potřeby naší vlastní účetní společnosti. Jako společnost, která vývoj započala pro vlastní potřeby máme přeci jen bohatší zkušenosti s provozem v této aplikaci, a právě o ty se chci s vámi podělit.

Nejdůležitějším faktorem každého úspěšného zavedení nového systému do firmy je faktor lidský. Žádná aplikace prostě nefunguje bez správných dat a je pravda, že i my jsme na začátku bojovaly s tím, abychom do EPL brain dostaly správná data. Nejlépe v tomto směru pomohlo vzájemné „hecování“. Síla týmu se jednoduše projevila tím, že jsme se, hlavně v úplném začátku, vzájemně upozorňovaly a snažily se najít úkoly, které některá z nás „neodklikla“.

Právě v tomto vzájemném přehledu jsme objevily významný a původně ne zcela plánovaný benefit EPL brain. Celý systém byl vytvořen tak, aby každý věděl, co má dělat. Nicméně při našem interním nastavení práv vidí všichni členové týmu, kde to stojí a mají chuť spolu komunikovat. „Proč jsi to ještě nezpracovala?“ „Zpracovala!“ „Tak proč to visí v EPLu, nemůžu dokončit úkol…“ To jsou věty, které standardně slyším v kanceláři a mám z nich radost. EPL brain totiž zvýšil vnímavost a pochopení provázanosti úkolů a zlepšil tím celkovou souhru u práce na klientech, kteří vyžadují zapojení více lidí.

Samotné funkce hlídání toho, aby nám neutekl žádný úkol, předávání si informací a zaznamenávání poznámek nás nijak výrazně nepřekvapili. Ostatně, tyto základní funkce byly důvodem, proč EPL brain vyvinout a integrovat do naší firmy. Ale že nám EPL pomůže pohlídat, aby nám neutíkaly peníze, je dalším benefitem zejména k práci mé jako manažera.

Když už v aplikaci máte správná data, není nic jednoduššího než si vyhledávat schůzky, meetingy, poradenskou činnost a vše přehledně na jednom místě zkontrolovat, než vystavím finální fakturu na klienta. Jde o to, že jsem se naučila nezapomínat na práce, které děláme nad rámec vedení účetnictví, a které sice máme smlouvou jasně ohodnoceny, ale zpětně máme samozřejmě často tendence to „nechat být“ a paušální fakturované částky neměnit. Naše fakturace teď lépe odpovídá vynaloženým hodinám práce.

Rychlý přehled hodin a věčný boj s kapacitami se ukázal jako další zajímavá motivace k používání aplikace. Cílem každého uživatele je, aby si úkoly správně evidoval a zadával do systému odpracovaný čas. Díky tomu pak nedochází k nedorozuměním a chybnému zadávání práce z hlediska kapacit, kdy by manažer přiděloval další nové klienty členům týmu, kteří už to nemohou zvládnout. Díky rychlým přehledům v sekci Moje firma nebo v záložkách Finance u jednotlivých klientů navíc supervizor vidí, zda data odpovídají a může se doptávat, proč se na klientovi případně odpracovalo více času, než jaký byl odhad. Přehledná a rychlá kontrola ziskovosti klientů se stala oblíbenou činností hlavní účetní, která pak může efektivně rozdělovat práci v rámci týmu.

Přehledy v sekci Moje firma, které jsou také zajímavým náhledem na výkonnost vlastního podnikání. Plánování na další sezonu tedy probíhá už výhradně v aplikaci EPL brain a těšíme se na první období s kompletními daty a s plným využitím všech těch malých vychytávek, které se nám do aplikace povedlo doplnit. Můžeme zavolat klientovi a popřát k narozeninám, můžeme snadno filtrovat data o klientech na pokročilé úrovni a kontakty efektivně používat například při hromadném mailingu.

EPL brain je pro nás splněným snem o aplikaci ušité na míru efektivně fungující účetní firmy, a věříme, že i další poskytovatelé dalších služeb ji ocení tak, jako my.

Aplikaci najdete na odkazu: https://eplbrain.cz/ A abyste ji mohli vyzkoušet pořádně, má rovnou dvouměsíční verzi zdarma.

Přečtěte si také

Rozložení příjmů jako optimalizace – část 1. (příjmy fyzických osob)

Rozložení příjmů jako optimalizace – část 1. (příjmy fyzických osob)

V praxi se velmi často setkávám s nespokojeností podnikatelů s vyššími příjmy. Tuto nespokojenost vyvolává pravidelně nutnost odvádět vysoké sociální a zdravotní pojištění,…

Půl roku s aplikací EPL brain

Půl roku s aplikací EPL brain

Možná někteří z vás zachytili novinku na trhu softwaru pro nás, zpracovatele účetnictví. Aplikace EPL brain vznikla jako reakce na klasické…

CO MŮŽEME UDĚLAT MY VŠICHNI, aby bylo lépe

CO MŮŽEME UDĚLAT MY VŠICHNI, aby bylo lépe

Každý z nás ví, že doba teď není jednoduchá. Mnozí z nás propadáme pesimistickým náladám a ti z nás, kteří teď nemohou podnikat,…

Autor blogu

Ing. Iva Strachotová, DiS.

Diplomovaná specialistka v oboru daně a účetnictví se specializací finanční a projektový management a jeho aplikace v malých a středních podnicích.

Chcete se se mnou spojit? Napište mi na ekonom@ekonomprolidi.cz.